Емил Кабаиванов: Изборът на първи тур ми дава енергия да работя още по-усърдно
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 30 Октомври 2019 13:41

Ще се постарая с енергията, която ми дава тази победа на първи тур на местните избори да работя още по-усърдно и да направя още повече за Карлово и Карловска община. Дори и с опита който имам, мога да кажа, че управлението на такава голяма по територия, средна по население и с 26 населени места община е предизвикателство, пред което се изправям. Това заяви на първата си пресконференция след изборите д-р Емил Кабаиванов, избран за кмет на община Карлово за трети пореден мандат. Кабаиванов бе издигнат от местна коалиция СДС/ППГЕРБ/. Той получи подкрепа на 52 на сто от гласувалите на 27 октомври. Победата на д-р Емил Кабаиванов на първи тур е първата от 1991 година и според него е атестат за зрелост на избирателите, които предпочитат стабилното развитие, консолидацията и обединението около определени личности с доказани качества.

В началото на предизборната кампания Емил Кабаиванов заяви, че ще води честна битка и ще я спечели. Той удържа на думата си, и в кампанията си очерта перспективите през следващите четири години, без да отправя нападки срещу опонентите си.

Резултатите за общински съветници показват, че с тези, които ме подкрепиха за кмет на община Карлово - МК СДС /Атака ДБГ/ , ПП Герб и НФСБ имаме 18 места в Карловския парламент, припомни Кабаиванов. Те са повече от 17-те изискуеми за вземане на решение. Но ние ще водим разговори с колеги от други групи, за да може на 7 ноември, когато е клетвата на новоизбраните общински съветници и кметове да пристъпим и към избор на председател, каза той.

Д-р Емил Кабаиванов заяви, че като кмет на община Карлово в предстоящия мандат има намерение да общината да засили контролните си функции по отношение на чистотата, организацията на движението и някои други сфери, както да подобри решително взаимоотношенията между администрацията и гражданите.

Новоизбраният кмет заяви подкрепата си за кандидатите за кмет издигнати от СДС и ПП ГЕРБ на балотажите в неделя в Розино, Иганово, Васил Левски и Бегунци на коалицията СДС- ПП ГЕРБ

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker