Окръжен съд решава делото на Кабаиванов до 60 дни
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 31 Октомври 2019 17:13

До 60 дни съставът ще реши дали да потвърди, или отмени осъдителната присъда на Емил Кабаиванов, която го лишава от правото да бъде кмет

Ваня ДРАГАНОВА,  Пловдив прес

Пловдивският окръжен съд ще се произнесе в срок от 60 дни дали потвърждава или отменя произнесената на 10 януари т. г. присъда от първата инстанция на кмета на Карлово Емил Кабаиванов. С нея Районният съд в Пловдив го призна за виновен в присвояване на европейски средства в размер на 26 984,68 лв., а само наказание беше 3 години условно с 4 години изпитателен срок и лишаване от правото да заема обществена длъжност също за 4 години. Ако присъдата бъде потвърдена, тя ще влезе в сила и макар Кабаиванов да беше избран за кмет на Карлово отново на 27 октомври, ще има предсрочни избори.

Обвинението срещу Кабаиванов е, че е назначил в екипа на европроекта за изграждането на Пречиствателната станция съпартийците си Никола Хаджийски и Милко Стрехин и Елен Писачев и обяснил на останалите в звеното, че тримата няма да ходят на работа, но ще получават заплати.
Кабаиванов отрича да ги е назнавачал в екипа. „Писачев ми беше посочен от изпълнителния директор на ВиК, а Хаджийски и Стрехин бяха предложени от секретаря на общината. А човек, който ме познава, никога няма да повярва, че мога да кажа, че някой ще взима пари, без да работи. За мой брат не бих го казал“, каза Емил Кабаиванов пред съда. Делото протече в едно заседание – без преразпит на самия Кабаиванов и на свидетелите.

„Не съм извършил нищо от това, в което съм обвинен. Моля да бъда оправдан“, каза в последната си дума Емил Кабиванов.

Съставът, председателстван от съдия Елена Захова, обяви, че ще излезе с решение до 60 дни.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker