Майката на зверски убитата Десислава Стоянова поиска 150 хиляди кръвнина
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 07 Ноември 2019 17:55

Светослав Каменов от Сопот, който бе обвинен за убийството на военнослужещата Десислава Стоянова от Карлово, се е изправил пред Окръжен съд в Пловдив днес, съобщи Plovdivnow.bg. По време на разпоредителното заседание лице в лице са се изправили за първи път майката на Десислава и соченият за убиеца й. Йонка Нитова, чрез адвоката си е депозирала два частни иска срещу Каменов. Единият за причинени имуществени вреди от 1276 лева, сумата е кредит наследен от майката. Вторият иск бил за неимуществени вреди в размер на 150 хиляди лева. След съвещание съдът е приел частично исковете.

Магистратите са уважили единствено иска за неимуществени вреди, тъй като другият иск не е предмет на престъплението.


Адвокатите на Каменов изрично се противопоставила на гражданските искове, тъй като според тях ще се утежни процесът, ако се разглеждат съвместно, но съдът не е уважил мотивите им. Пред магистратите адвокат Снежана Почева заявила, че клиентът й желае делото да се гледа по особените правила, и именно да се разпитат само определен кръг от свидетели, а не всички от списъка от досъдебното производство. Поради тази причина процесът ще се гледа по съкратената процедура, но обвиняемият няма да се ползва от привилегията за намаляване на наказанието с 1/3.
Така през декември Каменов отново ще се изправи пред съда. Тогава ще бъдат изслушани всички свидетели и вещи лица. Обвиняемият също ще даде пълни обяснения по случая.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker