Кметът д-р Емил Кабаиванов положи клетва, Доньо Тодоров е новият председател на Общински съвет Карлово
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 08 Ноември 2019 16:00

В зала „Васил Караиванов“ на община Карлово се проведе тържествената първа сесия на Общинския съвет. Кметът д-р Емил Кабаиванов, общинските съветници и избраните кметове на населени места от община Карлово положиха клетва за встъпване в длъжност. Те се заклеха в името на Република България да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на гражданите от община Карлово.


Заседанието откри изпълняващият длъжността областен управител на област Пловдив Евелина Апостолова  и бе ръководено от най-възрастния общински съветник Тани Пимпилов. Водосвет за здраве и благоденствие отслужи архиерейски наместник на карловска духовна околия иконом Марко Тодоров.


В своето обръщение към всички присъстващи и към гражданите на община Карлово д-р Емил Кабаиванов отбеляза: „Уважението към нашите съграждани е най-важно. Кметове ще има, общински съветници ще има. Мандатите са кратки. Но Карлово, всички селища от Калофер до Клисура и България са най-важни. За тях ние трябва да работим. Да не бъдем от различни страни, а да бъдем от една страна – страната на гражданите на Карловска община. Винаги да знаем, че нас ни гледат някъде от горе, от високо Апостола, неговите съратници и най-големите български дарители. Гледат ни тези, заради които България е свободна, заради които днес можем да се закълнем. Това никога да не го забравяме в нашите решения и в нашата работа“, каза кметът и пожела успех и конструктивност в работата на Общинския съвет и кметовете на кметства.
За председател на Общински съвет Карлово бе избран Доньо Тодоров от ПП ГЕРБ. Неговата кандидатура бе предложена от  общинския съветник Розалин Петков от ПП ГЕРБ. Направени бяха още две предложения за председател на Общинския съвет. Общинският съветник  Стоянка Кръстева от коалиция  "БСП за България" предложи за поста инж. Манол Манолов, а Цветелина Раленекова от ПП ЕВророма предложи за председател адвокат Тошко Стоев. След кратко изявление, в което призова колегите да работят в името на гражданите на общината, а управлението на  кмета и администрацията да бъде прозрачно, Манолов си направи отвод на кандидатурата. След тайно гласуване Доньо Тодоров събра 21 гласа, а Тошко Стоев 12.

Следващото заседание на Общинският съвет ще бъде на 14 ноември от 10.00 часа, обяви Доньо Тодоров.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker