Деян Дойнов положи клетва като кмет на Сопот, новият председател на Общинския съвет ...
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 11 Ноември 2019 16:34

Деян Дойнов положи клетва като новоизбран кмет на община Сопот, церемонията бе във фоайето на читалище "Иван Вазов", на нея присъстваха десетки граждани на Вазовия град. Заедно с Дойнов клетва положи кметът на прилежащото село Анево и новите общински съветници.

Кампанията свърши, гражданите на общината направиха своя категоричен избор, а ние започваме мандат, изцяло

 

обърнат към волята и стремежите на жителите на общината, заяви в приветствието си новият стар кмет на Сопот.

Днес се сформира екипът, който ще управлява през следващите четири години, а най-добрата формула е кметът и общинския съвет да си взаимодействат и вървят ръка за ръка, каза още Дойнов.

Той подчерта, че в този парламент на Сопот има млади хора, които влизат със своите свежи идеи, амбиции и стремеж да водят общината напред.

Но в общинския съвет има и приемственост - има общински съветници с по-голям стаж в местния парламент и съчетанието на двете тенденции е най-добрият вариант ца състава му, подчерта кметът.

Гражданите на Сопот и Анево са нашите работодатели и ние не бива да забравяме това нито за миг, припомни Дойнов. Уверен съм, че след четири години ще може да кажем и ще видим, че бъдещото пред нашата община  е още по-добро и по-светло, каза още кметът.

Първото заседание на Сопотския общински съвет бе председателствано от Марин Бодуров, съветникът с най-дълъг житейски стаж.

17-членният общински съвет избра за свой председател Нели Пенева от ПП ГЕРБ.  Тя събра 11 гласа. Другата номинация за поста бе за Стефан Филчев от "Заедно за промяна". Той получи четири гласа. Комисията по избора отчете две недействителни бюлетини.

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker