Баба брои на роми 3650 за ремонт на 15 метра улуци
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 12 Ноември 2019 16:29

Служители на карловската полиция задържаха трима роми за измама  на възрастно семейство.

На 29 октомври в село Каравелово 79-годишната баба Христина Ч. била спряна на улицата от 38-годишният Митко Г. Циганинът предложил на възрастната жена да й смени улуците на покрива само срещу 5 лева на линеен метър и тя се съгласила.

Веднага наглият ром звъннал по телефона и пристигнали още четирима . Трима от тях се качили на покрива, поработили около час. Когато слезли, казали на пенсионерката и на 82-годишният й съпруг, който бил с деменция, че работата е свършена.

Заявили, че са подменили всичко и работата им струва 7 хиляди лева. Бабата онемяла, разплакала се и признала,  че има само 3 650 лева. Двамата с дядото  дали парите на измамниците, които се качили на колата и изчезнали. На другия ден бил подаден сигнал в полицията.

След усилена и задълбочена работа полицаите  установили, че измамниците са от първомайското село Любен,  кои са те, както и с каква кола се придвижват. Установено било, че циганите,  които измамили старите хора са сменили само 15 метра улуци за 75 лева, каквато всъщност в началото била уговорката.  

Наглите роми се появили като майстори на улуци на  7 ноември, този път в Карлово. Те били с колата, с която извършили престъплението в Каравелово и която вече била известна на полицията. Този път "майсторите" били петима.

Трима от тях са задържани. Това са братята Митко Г, на 38 години, Лазар Г., на 39 г. и Георги Г., на 18 г. Тримата братя, както и другите двама са криминално проявени. Измамниците  са направили самопризнания, върнали са парите  семейството от Каравелоло.

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker