Данка Люртова стана депутат, днес положи клетва
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 13 Ноември 2019 13:54

Данка Люртова, досегашен заместник-кмет на Карлово стана народен представител. Днес тя положи клетва като депутат от парламентарната група на ПП ГЕРБ в 44-тото Народно събрание на България. Люртова влиза на мястото на

 

д-р Христо Грудев, който бе избран за кмет на Асеновград и вече положи клетва и встъпи в длъжност.

Данка Люртова бе заместник-кмет на Община Карлово два поредни мандата, неин ресор бе „строителство и контрол“. Тя е общински координатор на ПП ГЕРБ.

Данка Люртова бе кандидат за народен представител от 17- Пловдивски Многомандатен избирателен район и бе трета в кандидат депутатската листата на партията, като от над 6700 избиратели, гласували за ГЕРБ Люртова получи 3479 гласа. Само пет преференции не и достигнаха да влезе в списък А и да се класира за депутатската банка.

За мен да бъда народен представител е голяма отговорност, заяви Данка Люртова пред кореспондента на „Марица“ и увери, че ще работи активно в парламента. До края на седмицата ще стане ясно и в кои комисии на Народното събрание ще работи през следващите близо две години.

Очаква се овакантеният пост на заместник-кмет на община Карлово да бъде зает отново от човек на ПП ГЕРБ. В последния местен вот за кмет на общината спечели д-р Емил Кабаиванов от СДС, а Люртова като човек на ГЕРБ бе в екипа му.

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker