Боил Банов дава рамо на Сопот за честването на 170 години от рождението на Иван Вазов
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 28 Ноември 2019 16:28

Министърът на културата заяви подкрепа на инициативите, свързани с отбелязването на 170 години от рождението на Иван Вазов в Сопот

Министърът на културата Боил Банов заяви

 

подкрепа на инициативите, свързани с отбелязването на 170 години от рождението на Иван Вазов в Сопот през следващата година. Това стана по време на среща с кмета на Общината Деян Дойнов и Анелия Бочева, заместник-председател на Общинския съвет в града, която се проведе в Министерството на културата днес.
През 2020-а година се навършват 170 години от рождението на Патриарха на българската литература. За жителите на община Сопот и за всички българи опазването и почитането на Вазово творчество и завети трябва да се превърнат в национална кауза, отбеляза кметът на града Деян Дойнов в разговора с министър Боил Банов. Той благодари за изразеното съгласие за партньорство и готовност да провеждане на общи инициативи, свързани с годишнината от страна на представителите на министерството.

Снимка (от дясно на ляво): Министърът на културата Боил Банов, кмет на община Сопот Деян Дойнов и г-жа Анелия Бочева, заместник-председател на Общинския съвет.

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker