Пловдивчанин поема ОФК "Левски-Карлово"
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 04 Декември 2019 16:34

Данаил Бачков е новият старши треньор на ОФК „Левски – Карлово“.  Той поема тима от досегашния му наставник Красимир Манолов, който се оттегли преди броени дни, омерзен от агресията по стадионите. 

Манолов обаче ще продължава да работи с отбора. Това стана ясно след среща на кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, който е и президент на ОФК „Левски“ с Бачков. Те обсъдиха  представянето на „Левски“ - Карлово в есенния полусезон, селекцията в отбора и подготовката за пролетния полусезон, която ще започне подготовката си на 13 януари 2020 год.  Данаил Бачков  идва в Карлово след като бе треньор на Беласица“ – Петрич,  а преди това на два пъти е бил наставник на „Миньор“ – Перник – един път на детско-юношеската школа през 2008-2016 година, а от 2016 до 2018 – и на представителния отбор.

Той е пловдивчанин, роден е на 21 декември 1976 година. Играл е с юношите  на ПФК „Спартак“ Пловдив.

В „А“ футболна група е играл в 268 срещи за отборите на ПФК „Спартак“,  ПФК „Локомотив“ Пловдив, ПФК „Левски“ - София, ПФК „Черно море“ - Варна,  ПФК „Родопа“ - Смолян и ПФК „Спортист“- Своге.

Играл е за националния отбор на България.

Шампион на България и носител на купата на България с отбора на ПФК „Левски“ София.

Обявен за най–добър футболист на Пловдив през 1999 година.

Обявен за най–добър защитник в България  през 2001 година.В биографията си се записа и като помощник-треньор на националния отбор на България за аматьори.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker