ВМЗ с коледни бонуси по 775 лева на човек
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 13 Декември 2019 10:44

Работниците и служителите от Вазовски машиностроителни заводи за пета поредна година ще получат бонуси за коледните и новогодишни празници, както това стана в навечерието на Великден. Новината съобщи министърът на икономиката Емил Караниколов, който посети държавното дружество на 12 декември. Той заяви, че работещите в предприятието ще получат по

775 лева. А от 1 януари 2020 година с 80 лева се повишават всички индивидуални трудови възнаграждения на работещите във ВМЗ, обяви министър Караниколов.
Със Съвета на директорите и оперативното ръководство на предприятието бе обсъдено създаването през 2020 година на Регионален иновационен фонд към ВМЗ Сопот, който да се превърне в инкубатор на продуктови и технологични иновации.
При посещението си в държавното дружество Емил Караниколов връчи на изпълнителния директор д-р инж. Иван Гецов договор за реализиране на проект "Система за близка радиолокация с повишена шумозащитеност", спечелен в 10-ата конкурсна сесия на Националния иновационен фонд по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност".
"В резултат на изпълнението на този проект, ВМЗ ще разполага с технология за производство на устройства, комплектоващи специалната продукция, които повишават в пъти нейната ефективност.", коментира изпълнителният директор д-р инж. Гецов. Той припомни, че това е вторият проект, по който държавното дружество е бенефициент. На 26.05.2018г. стартира проектът "Иновативна технология за проектиране и производство на линия реактивни двигатели  с твърдо гориво, посредством дигитални двойници, чрез методите на виртуалното инженерство с дигитални двойници", който ще приключи в края на месец май 2020 година.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker