Ново ромско меле в Розино, кланът Бангелар се разцепи и изпотрепа
Шрифт Larger Font Smaller Font
Събота, 14 Декември 2019 16:25

Роми помляха роднинска къща в Розино, екшънът се разигра преди час на улица „Слатинска“ 2, а няколко човека са пострадали от дъжда от камъни и колове. Покъщнината, телевизора и другата

техника в къщата е натрошена. С разцепена глава е сестрата на Янко, която преди няколко дни излязла от болница и още не се била възстановила. Тя, както и Янко са бил откарани от роднини до Спешна помощ в Карлово.

 

Около 16.00 часа внезапно в къщата на 38-годишния Янко Георгиев – Чендо, връхлетели роднините му от съседната къща. Предвождал ги 51-годишния Веселин Георгиев със синовете си и с братята Йоско и Страхил Колеви и още цяла тумба.

Има строшени стъкла по вратите и прозорците.

Пребитият Янко и нападателят Веселин Георгиев – Пънчо са от ромския род Бангелар. Макар къщите им да са една до друга, двете семейства често се нападат по роднински. Този път до боя се стигнало от малко словесно спречкване.

Полицейски патрул на Районно управление Карлово на място е потушил мелето. На там е бил насочен и втори патрул. Задържан е тарторът на групата, нападнала семейството на Янко Георгиев. Служителите на полицията са успели да предотвратят по-голямо меле в Розино.

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker