Златен медальон за първото карловско бебе на 2020 година
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 21 Януари 2020 19:29

Зулия Джокова - първото бебе родено през 2020 година и целият екип на Акушеро-гинекологичното отделение получиха поздравления по повод Деня на родилната помощ.
Родителите на малката Зулия са от Карлово. Тя е родена на

4 януари от 26 годишната Радка Аргирова. Днес майката и бащата на момиченцето присъстваха на празника, който по традиция се отбелязва, на този ден в отделението. Заместник-кметът на община Карлово Антон Минев поздрави  празнуващите и подари на бебенцето златно медальонче с първата буква от името, а на екипа от отделението връчи поздравителен адрес от името на кмета д-р Емил Кабаиванов.
Д-р Андреан Минев – завеждащ АГ отделение на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ припомни древния ритуал „Поливане“, който беше пресъздаден от майката на бебето Радка и д-р Илчева, изродила бебето.
Главната акушерка Бисерка Иванова съобщи, че през 2019 година в акушеро-гинекологичното отделение на карловската болница е имало 274 раждания, при които са родени 276 деца /1 двойки близнаци/.
Децата от ДГ „Слънце“ изнесоха празнична програма по случай празника и закичиха с китка здравец лекарите и акушерите от отделението.
Поздравления и подаръци към работещите в АГ отделение на болницата, малката Зулия и нейните родители поднесоха още: управителят на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ д-р Христо Пелев, зам.-председателят на Общински съвет Карлово Анастасия Чолакова, прокуристът на „Българска роза“ АД Боряна Кралева, представители от община Сопот, Ротари клуб Карлово,  директорката на ДГ „Слънце“ Донка Нанева.  Поздравителен адрес, с който честити Деня на родилната помощ на лекарите и медицинския персонал в карловската болница, изпрати народният представител Данка Люртова.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker