В Розино връчват актове на роми за събаряне на 82 незаконни къщи
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 24 Февруари 2020 17:12

Предстои събарянето на 82 незаконни ромски къщи в Розино, част от тях са построени върху земеделска земя, друга част на частни терени. Днес специално назначена общинска комисия влезе  в ромската махала на Розино, експертите започнаха да връчват констативните актове на

собствениците на незаконни къщи и постройки. Начело на комисията е инж. Матю Писачев, началник на отдел „Устройствени схеми, регулация и контрол по строителството“, съобщи marica.bg. Днес документи, че къщите им са незаконни получиха 40 фамилии.

 

Процедурата ще продължи утре и в сряда, докато  бъдат връчени общо 82 акта за незаконни къщи селото.  Собствениците имат право да обжалват пред съда констативния акт в седемдневен крок. В случай, че жалбата им не бъде удовлетворена, до месец те трябва сами да съборят незаконните постройки. Ако не го сторят общината ще започне събаряне на постройките.

Има избрана фирма, която да извърши тази дейност, посочи заместник-кметът по строителството инж. Николай Цветков.

Днес специалната комисията на община Карлово връчи констативните актове на 40 собственици на незаконни къщи.

Ромите в Розино очакваха връчването на констативните актове още миналата седмица. На хората дни наред се разясняваше процедурата, заяви експертът по етническия въпроси Сергей Иванов от София, който дойде днес в селото заради започналата процедура.

Още миналата седмица с ромите разговаряха и здравния медиатор в селото Румен Караджов.  Няма напрежение в ромската махала.

Във всяка къща живеят поне по пет-шест души, ако се започне събаряне посред зима тези хора ще останат без покрив, ще пострадат и над 300 деца, които са ученици в училището в Розино, където общо учат около 370 деца от цялото село, предупреди преди дни Румен Караджов.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker