Малките кукери от Баня възхитиха публиката на фестивала в Раковски
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 24 Февруари 2020 17:33


ДЕТСКО -ЮНОШЕСКАТА КУКЕРСКАТА ГРУПА ПРИ НЧ"СВ.СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЙ -1914г." - ГР.БАНЯ с участие в Международен кукерски фестивал
"Кукове Раковски 2020"
На 22-ри февруари, на центъра на квартал Секирово, в 10,30 часа започна дефилето на всички кукерски състави от България и чужбина, което е със състезателен характер.

През 2000 г. се организира първият регионален фестивал на маскарадните игри, който се финансира от община Раковски. Същата година общината става член на Федерацията на европейските карнавални градове (FEEC).

От 2002 г. Министерство на културата финансира проект на НЧ”Св.св.Кирил и Методий” в града и фестивалът прераства в национален, а от 2003 г. той вече е със статут на Международен фестивал.
Благодарности на момчетата от кукерската група, на Председателя на читалището -Мария Митковска и ръководителя Минка Чакръков, които успяха за пореден път да представят по достойство гр.Баня.
Групата продължава със своите изяви: 28 февруари в гр.Карлово, 29 февруари Общински кукерски празник, 1 март -традиционен празник на маски и кукери в гр.Баня от 14,00 часа, заедно съ

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker