Дойнов предлага преобразуване на краткосрочен дълг в по-изгоден дългосрочен
Шрифт Larger Font Smaller Font
Събота, 07 Март 2020 15:45

Предложението на кмета на община Сопот Деян Дойнов изтегленият наскоро краткосрочен дълг в размер на 500 000 лв. да бъде преобразуван в дългосрочен бе представено днес пред сопотненци, съобщава rnews.bg. В своето експозе градоначалникът Дойнов изложи аргументи в полза на тази процедура. Към момента за обслужване на въпросния дълг община Сопот плаща 50 000 лева на месец. Предложението на кмета е този дълг да бъде разсрочен от 12 на 36 месеца, така общината ще го обслужва на месечна база от 17 000 лева.

За съжаление по време на подобни изключително важни за общината проблеми и теми посещаемостта на от страна на граждани и общински съветници беше под нормалния минимум. В залата присъстваха четирима общински съветници, в това число и председателят на ОбС-Сопот Нели Пенева и петима граждани. По време на обсъждането на темата представители на местните социалисти, вероятно незапознати добре с проблема, влязоха в пререкания със зам.-кмета Николай Новаков и кмета Деян Дойнов. Фокусът на дебата беше изместен от лични нападки и квалификации.

След края на общественото обсъждане Николай Новаков изрази своето мнение по темата на обсъждането и начинът, по който е протекло. На база на общественото обсъждане предложението на Деян Дойнов за разсрочване на общинския дълг в едномесечен срок ще бъде офоромено като докладна записка и ще бъде внесено за разглеждане в местния парламент.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker