Драконовски мерки заради корона вируса, забраняват събиранията на закрито
Шрифт Larger Font Smaller Font
Неделя, 08 Март 2020 15:01


Събирания на хора на закрито - в театри, кина, зали ще са забранени заради коронавируса. Това реши правителството на извънредно заседание, на което беше взет пакет от мерки.

Първата е въвеждането на специален режим на работа в болниците, където има установен коронавирус, съобщава 24часа.

Следващата мярка е забрана за износа на маски, защитни облекла заради коронавируса. Освен това МВР и ДАНС ще следят за спекула с тези стоки, сили за спекула и възникване на спекула. Да не отиват да изкупуват и след това да препродават, предупреди Борисов.
Следващата мярка е отмяна на културни и обществени събития. Министърът на културата Боил Банов поиска това да важи за цялата страната. "Не искаме да създаваме паника, но все пак 400-500 души в затворени помещения за 2-3 часа рискът е голям", каза министърът. По предложение на Националния оперативен щаб спорните мероприятия ще се играят без публика.

Даде се препоръка и да се затворят градовете с коронавирус, но Борисов бе против. "Всичките ви ресурси да убедите хората само при краен случай. Ако излязат и я разнесат, това ще спомогне епидемията да се развие в други градове. Това е крайна мярка, в много държави се въведе, но ще създадем и паника и не е добро. С метода на убеждението. Използвайте целия си ресурс", каза още той.

Правителството даде разрешение да се подпише договор с Турция, за доставката на 50 хил. маски и 100 хил. облекла.




 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker