В Баня събират пари за ремонт на читалището
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 13 Март 2020 09:28

Дарителска кампания за ремонт на читалище „Св. св. Кирил и Методий“ открива инициативен комитет в град Баня. Стартът на инициативата бе обявен днес. В магазини и заведения в Баня ще бъдат

 

поставени кутии за дарения, а инициаторите канят гражданите на Баня и курортистите да подпомогнат начинанието.

 

Читалището на Баня е най-представителната обществена сграда, строена през 50-те години с доброволния труд на местните хора. От години обаче средствата за нейното поддържане не достигат. Поради лошото състояние на тавана парчета от мазилката и гипсовите орнаменти в неговия център вече падат. Това е и причина месеци наред залата за представления и културни събития да не работи.

Тази сграда е пропита с история, ковчеже пълно със съкровищата на нашата култура и традиции. Тя изградена с труда, надеждата и любовта на поколения баненци, припомнят читалищните дейци.

Организираме тази благотворителна кампания, за да може в града ни отново да има място, в което да се изнасят театрални постановки, да има тържества, да се чуват прекрасните звуци от концерти, място, в което да видите прекрасните изпълнения на нашите самодейни състави, обясняват организаторите на кампанията.

Предстои и откриване на дарителска сметка на името на читалището, която ще бъде оповестена скоро.

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker