Деян Дойнов лично поема контрола на мерките срещу COVID-19
Шрифт Larger Font Smaller Font
Неделя, 15 Март 2020 18:26














ЗАПОВЕД

На основание чл.44, ал.1, т.1 и ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл.63 от Закона за здравето и обявеното с Решение от 13.03.2020 г. на Народното събрание на Република България извънредно положение и препоръки на Националния оперативен щаб, създаден със Заповед № Р-37/26.02.2020г. на Министър председателя на Република България и във основа на Заповед РД-01-124/13.03.2020 г. на Министъра на здравеопазването,

ЗАПОВЯДВАМ:

I. Въвеждам следните противоепидемични мерки на територията на община Сопот до 29.03.2020 г.

1. Преустановяват се посещенията на всички видове търговски обекти с изключение на магазините за хранителни стоки, аптеки, дрогерии и бензиностанции.

2. Преустановяват се посещенията на всички хотели, мотели, пансиони, къщи за гости и всички видове туристически обекти и атракции регистрирани по смисъла на Закона за туризма.

3. Забранявам ползването на всички детски площадки, беседки и спортни площадки.

4. Забранявам ползването на междублокови пространства за различни форми на групова дейност.

5. Забранявам всички видове пазари и тържища на територията на Община Сопот.

6. Гражданите да избягват струпване на групи на всички територии на Община Сопот.

7. При завръщане на лица пребивавали в чужбина да се спазва 14 дневен карантинен период при домашни условия.

8. Всички работодатели организират провеждането на засилени противоепидемични мерки в работните помещения, в това число : филтър, дезинфекция и проветряване, инструктаж за спазване на лична хигиена на персонала и не допускат служители или външни лица с прояви на остри заразни заболявания.

9. Да се създаде строг пропускателен режим в хранителните хипермаркети, супермаркети и магазини.

10. Управителите на хранителните магазини да допускат не повече от 15 посетители, съобразявайки се с търговската площ на обекта.

11. При изчакването пред хранителните магазини управителите да осигурят дистанция от 1,5 метра.

12. Управителите на хранителни магазини да осигурят отстояние минимум 1,5 метра между посетителите.

13. Персонала на касите в търговските обекти да бъде задължително със защитни маски, ръкавици и използва дезинфектанти. Периодично да се дезинфекцират дръжките на вратите, касовите зони и контактните повърхности до всички достъпни зони.

14. Възлагам на Началника на РУ-Карлово, незабавно да запознае управителните органи на съответните търговски дружества, еднолични търговци и физически лица по смисъла на Търговския закон.

Настоящата заповед де се доведе до знанието на органите на РУ-Карлово, домоуправителите, управителите на всички търговски дружества, еднолични търговци, физически лица и кмета на кметство село Анево, както да бъде уведомен и Областния кризисен щаб на област Пловдив.

Контрол по изпълнението на заповедта ще изпълнявам лично.

























 

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker