Полицаи помагат на самотни хора в нужда
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 17 Март 2020 17:19

"Тези хора са мои спасители!  Благодаря им!" -каза през сълзи 53 годишният Ганчо от Карлово, който е прикован към инвалидната количка и е диабетик.  Той е един от хората, които получиха помощ е

 

полицейски екип, който му достави хранителни продукти.
Осем екипа с униформени служители от районното в Карлово обходиха  60 самотноживеещи хора и им  помогнаха, като в условията на карантина ги снабдиха с лекарства и храна от първа необходимост, за да не напускат домовете си.

Освен осемте  полицейски екипа на РУ Карлово в кампанията за оказване на помщ на хора в нужда се включиха и два екипа на жандармерията, те  са извършили обход и проверка в домовете на 60 самотно живущи възрастни хора в нужда и са провели беседи с тях.


Изготвени са 4 сигнални писма до други институции за специфични техни нужди, съобщиха още пресцентъра на Областна дирекция на полицията в Пловдив.
Над 10 от самотноживеещите жители на територията на Карлово са заявили необходимост от закупуване и снабдяване с лекарства и храна от първа необходимост. След направените заявки, служителите на райнонното управление ще ги доставят до домовете на възрастните хора.
Полицията в региона следи дали се спазват хигиенно - санитарните норми и режима на достъп до отворените аптеки, дрогерии и хипермаркети.

Проверяват се централните градски части, парковете на открито в които се събират хора, детските площадки на открито, както и ромските махали.


На територията на райнонното управление има  14 лица под карантина, но въпреки това в първите дни на препоръката км гражданите да не напускат жилищата , полицейските служители не са констатирали нарушени.

От РУ ще продължават да следят за спазването на обществения ред и въведените забрани.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker