Бойко Борисов инспектира Интендантско обслужане - Калофер
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 20 Март 2020 16:30

Две хиляди защитни облекла ще бъдат произведени до средата на следващата седмица, те са предназначени за лекари и медицински сестри, които са на първа линия в болниците. Производството им започна

днес в „Интендантско обслужване“ЕАД – Калофер, инспекция на началото на производствения процес направиха премиерът Бойко Борисов и началникът на Логистично-координационния център комисар Николай Николов.

 

Борисов разпореди да не се чака производството на цялата поръчка, а всяка произведена партида да потегля незабавно към хората, за които е предназначено защитното облекло.

Разчетите са в предприятието в Калофер да се произвеждат около 200-250 предпазни гащеризона дневно. В него работят над 100 човека.

Същевременно „Интендантско обслужване“ ЕАД продължава работата си изработване на облекло за Българската армия.

Част от доставките за защитното облекло, основно гащеризони, идва от чужбина. Заводът в Гарбово, който подготвя плата, очаква още 15 000 метра мембрана за гащеризоните от Тайван и специално лепило от Германия. Те трябва да пристигнат със самолет от Виена, който обаче има затруднения поради ограниченията в ситуацията с коронавируса.

Затова ръководителите на предприятията, които са ангажирани с подготовката на материалите, поискаха съдействие от правителството за осигуряване на зелен коридор за по- бърз транспорт за доставчиците.

Те получиха уверение от премиера за това.

Държавата ще се намеси в ускоряването на доставките на специално лепило от Германия, което също се използва в изработката на облеклата.

Навсякъде в Европа са

създадени зелени коридори и с помощта на полиция камионите с важни доставки и материали ще се движат ускорено, заяви Бойко Борисов.

„Работете! Всички доктори, сестри, санитари, лаборанти очакват продукцията от тук, разчитаме на вас.

Действайте максимално. Каквото си произведем ние – това е“,

обърна се премиерът към служителките в „Интендантско обслужване“.

 

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker