Кабаиванов: Спазвайте мерките, пазете себе си и своите близки
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 25 Март 2020 10:26

Общинският кризисен щаб работи денонощно, събира и анализира информация за епидемичната обстановка във всички населени места. Към 16:30 ч. на 23 март 2020г. под домашна карантина са поставени 147 лица от община Карлово
Четири екипа от общината извършват ежедневно четирикратна дезинфекция на обществените места в Карлово
Със заповед на кмета на общината, са задължени управителите на банкови клонове и собствениците на вендинг машини и кафеавтомати, да представят в общинска администрация ежедневни протоколи за извършена минимум 4 пъти на ден дезинфекция на стопанисваните от тях обекти, разположени на територията на община Карлово.
Общопрактикуващите лекари в община Карлово работят при нормален режим
МБАЛ „Д-р Киро Попов” ЕООД е обезпечена с необходимите предпазни средства – маски, ръкавици, шлемове и предпазно облекло - за лекарите, медицинските сестри и санитарите.
Кметът на Карлово благодари на всички, работещи в системата на здравеопазването в община Карлово, на РУ МВР Карлово и на служителите от общинската администрация за техния денонощен труд.

Кабаиванов апелира всички, завърнали се от чужбина, да спазват 14-дневния карантинен период, за да запазят себе си, своите близки и съграждани.
Ако забележат нарушаване на мерките за неразпространение на COVID-19, приети от правителството и препотвърдени със заповеди на кмета на община Карлово, сигнализирайте на тел. 0335/ 99-200, 0335/ 54-555 и 0896/ 68-67-04!
Използвайте банкомати, вендинг машини и кафе автомати с ръкавици или през дезинфектиращи кърпички
Самотно живеещите и трудноподвижни хора да се свържат с оперативните дежурни в община Карлово, тел. 0335/ 54-555 и 0896/ 68-67-04, за съдействие при закупуването на храна и медикаменти.
Д-р Емил Кабаиванов призова всички да спазват противоепидемичните мерки и социалната изолация, за да бъде спряно разпространението на епидемията и да се върнем по-скоро към нормалния ритъм на живот.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker