Изкарват десетки военни в отпуск заради съмнения за коронавирус
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 25 Март 2020 14:38

Десетки военни от карловската 61-ва бригада излизат в отпуск за неопределено време, за да ограничат контактите ми. Броят на тези, които ще „пазят стаята“ 14 дни все още се уточнява, заяви командирът на 61-ва Стрямска бригада бригаден генерал Деян Дешков.

Още от вчера

командването на бригадата пусна в отпуск всички военнослужещи, които са имали контакт родителите на 20-годишния младеж със съмнения за корона вирус. Контактите касаят периода от 12-ти до 18-ти март.

 

Ако резултатът от теста на младежа е положителен, списъкът с контактните лица ще бъде предаден на РЗИ Пловдив, за да бъдат поставени под карантина, заяви бригаден генерал Деян Дешков. А ако е отрицателен, тогава всички военнослужещи ще бъдат върнати на работа.

Още трима военни от 61-ва Стрямска бригада, чиито деца са се върнали от рискови държави, както техни близки, са излезли в отпуск.

На 24 март от 61-ва бригада съобщиха, че родителите на 20-годишния младеж, който е съмнения за коронавирус са излезли в отпуск от 18 март, а синът им се върнал от Англия на 12 март. В продължение на цяла седмица те не са се били самоизолирали, макар синът им да си идва от рискова държава.

Не мога да кажа защо родителите на младежа не са поискали веднага да излязат в отпуск. Те ще понесат  отговорност за това, заяви Дешков. Той твърди, че в бригадата са взети всички мерки за ограничаване на разпространението на COVID 19.

Източник: Марица

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker