Кабаиванов обяви кога отварят пазарите в общината
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 22 Април 2020 15:48

Общинският пазар в Карлово отваря отново, вчера кметът на общината д-р Емил Кабаиванов разреши това стане със своя заповед. Работното време от 9.00 до 19.00 часа всеки ден

 

от понеделник до петък включително. Кметът обаче изисква да се спазват мерките срещу разпространение на коронавирус, като дистанцията между сергиите трябва да бъде поне 1.50 м, търговците да бъдат с предпазни маски. Те трябва да дезинфекцират около сергиите си с подходящи дезинфектанти. Между клиентите трябва да има разстояние от два метра, забранява се те да докосват стоката.

 

Кабаиванов разреши да бъдат отворени и кооперативните пазари в населените места в общината. Най-големите са в  Калофер, който се провежда в четвъртък, Баня в петък и в  Розино в неделя.

Много от жителите на Розино произвеждат разсад за зеленчуци, сега е времето, когато стопаните ще го изкарат на пазара, каза кметът Али Кючук. Друга част от населението чака да си купи от този разсад, за да засади домати, пипер, краставици, подправки. Няма причина да не спазим заповедта на пазара в Розино да идват търговци от други общини. Селото ни  е най-голямото в Подбалкана, но е отдалечено от съседните общини. На нашия пазар излизат основно местните хора като търогвци и купувачи, идват и от Христо Даново, Кърнаре, Столетово, които са в Карловска община, каза още Али Кючук.

Кметът на Калофер Румен Стоянов също обяви, че утре, четвъртък, пазарът в града ще работи.

 

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker