Отвориха парковете в Карлово, ето какви са правилата
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 27 Април 2020 17:22

Доброволци поема контрола в парковете на Карлово през уикенда. Те ще дежурят по четири часа и ще следят за спазване на установените правила за поведение в градските градини. Сядането по пейките обаче е забранено.

От вчера със своя заповед Кабаиванов отвори за посещение парковете в Карлово. Гражданите вече се разхождат в „Здраве“, „Стадиона“, „Барановичи“ пред жп гарата, „Христо Проданов“ и „Водопад“.

Групата от доброволци бе събрана след призив на Кабаиванов към гражданите да помагат на дейности и инициативи на общината и полицията в условията на мерки срещу разпространението на коронавирус, откликнаха десетки хора от Карлово и общината. Доброволците вече разнасяха храна в съвместна инициатива на общината и полицията и подпомогнаха общината в тази дейност и при следващи кампании.

В дните от понеделник до петък в парковете ще дежурят общински служители.

Няма нови болни от COVID-19 в карловската МБАЛ, заяви кметът на Карлово. През последните дни са били тествани осем лица, от които и деца, но всички проби са отрицателни за заразата.

Междувременно продължава дезинфекцията на улиците в населените места на общината по график, определен от администрацията.

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker