Кметът иска поемане на нов дълг, БСП има друга позиция по въпроса
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 29 Април 2020 15:12

 

ПОЗИЦИЯ НА ГРУПАТА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ ОТ БСП – КАРЛОВО


Относно: Внесено предложение в Общински съвет – Карлово от     кмета на общината Емил Кабаиванов за поемането на нов дългосрочен общински дълг

Ние, общинските съветници от БСП, сме длъжни да информираме жителите на общината за внесения проект за решение за поемане на нов дългосрочен дълг от община Карлово в размер на 1 187 564 лв. за съфинансиране на проект „Консервация, реставрация и експониране на туристическа инфраструктура в община Карлово“.
Разтревожени сме от липсата на публичност и прозрачност при стоварването на нова финансова тежест в дългосрочен план върху всички жители на община Карлово.
На заседанията на комисиите в Общинския съвет управляващото мнозинство около ГЕРБ и СДС подкрепиха предложението на кмета на общината, без да се съобразяват с тежката криза, в която се намираме и която от здравна и социална преминава в икономическа и финансова.
Ние не подкрепяме направеното предложение, защото смятаме за недалновидно, в условия на очертаващ се натиск върху бюджета, очакваните последици от пандемията  и наличието на други кредитни задължения на общината, да се предприемат подобни неоправдани действия.
Ние считаме, че чрез общинския бюджет приоритетно трябва да бъде обезпечено функционирането на системите на здравеопазването, образованието, социалните дейности, подкрепата за местния бизнес и икономическото развитие на района.
Затова предлагаме акцент в следващите решения на Общинския съвет и Общинската администрация да бъде актуализирането на бюджета на Община Карлово за 2020 година с оглед на посочените от нас приоритети!


За групата общински съветници от БСП в Общински съвет – Карлово:

инж. Манол Манолов, председател на групата

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker