НЧ „Св.св. Кирил и Методий – 1914 г.”, гр. Баня отличено с Грамота „Наследство БГ"
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 26 Май 2020 08:10

НЧ „Св.св. Кирил и Методий – 1914 г.”, гр. Баня отличено с Грамота „Наследство БГ"
На 24 май 2020 г. в двора на Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“ се проведе церемония по награждаване на участници във визуалната викторина „Познавате ли съкровищата на България?“  и наградите на двете читалища, които станаха носители на Грамотата „Наследство БГ” за съхраняване на културното наследство на България по проект на Софийски университет „Климент Охридски”- „Изграждане и развитие на център за върхови постижения „Наследство БГ”, с ръководител чл.кор.проф.дин Иван Илчев. Те бяха избрани сред участниците в Конкурс Агора за 2019.
Радостни сме, че ние сме едно от наградените читалищата с проекта „Багри, звучи и ритми в пролетната обредност гр.Баня”.
Наградата от 12 броя печатни български издания  и  електртонен четец получиха: Мария Митковска – Председател на НЧ „Св.Св.Кирил и Методий -1914г.” –гр.Баня и Иванка Близнакова, която благодари на организаторите и на Емилия Лисичкова –Председател на УС на Платформа Агора.
Наградите за двете читалища бяха осигурени от Университетско издателство „Св. Климент Охридски“ с любезното съдействие на неговия директор проф. Валери Стефанов.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker