Царица на розите ни привества от градините край Климент
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 27 Май 2020 12:49

Честваме маслодайната роза с традиционния ритуал "Розобер", тази година той ще бъде възпроизведен край Климент  - едно от селата с големи розови градини.  Ритуалът ще се състои в събота от 10.30 часа.

За първи път обаче той няма

 

да бъде наблюдаван пряко от жителите и гостите на Карловския край, а чрез медиите. Заради коронавируса Празникът на розите бе отменен, не се проведе и популярния конкурс за Царица на розите.

 

Край Климент обаче все пак ще има приветствия и Царица на розите. С послание, вдъхновено от красотата на маслодайната роза ще се обърне Яна Цветкова, момичето, което миналата година спечели титлата. Една девойка да бъде два пъти Царица на розите се е случвало и в предишни години. През 2010 година короната грабна Габриела Генчева. През 2011 по технически причини не се проведе конкурс за Царица на розите и Габриела сложи короната за втори път.

Тази година край Царицата на розите ще има осем девойки, кандидатки за титлата. Всички те заявиха желания за участие в конкурса, но изпълнената с блясък и очарование надпревара не се състоя. Но с участието си в ритуала претендентките ще  символизират младостта и красотата, която карловската маслодайна роза излъчва.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker