Готово е споразумението за дежурен лекарски кабинет в Карлово
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 26 Май 2020 15:11

 

 

Готово е споразумението между ЦСМП и общинската болница в Карлово, относно функционирането на дежурния приемен кабинет. То е съгласувано и ще бъде подписано и от Регионалната колегия на Българския лекарски съюз. Това съобщиха от Медицинския щаб към областната администрация в Пловдив.

Областният управител Дани Каназирева коментира, че споразумението е изцяло в полза на пациентите от региона. Според директора на ЦСМП д-р Иван Стойнов кабинетът, ще се ползва на функционален принцип от двете здравни структури.

„Лекарите от болницата ще извършват консултации и ще поемат пациентите до изясняване на състоянието им и евентуално хоспитализиране в местните отделения. По-сериозните случаи ще бъдат транспортирани до Пловдив, обясни д-р Стойнов.

Както „Марица“ съобщи на 8 май всички лекари в МБАЛ-Карлово подадоха оставки срещу създаването на дежурен приемен кабинет, заради по-голямото натоварване, което те трябва да понесат при обслужването му. Седмица по-късно да съдейства за решаването на проблема в полза на граждани на среща с медиците и с местната власт в Карлово дойде Дани Каназирева. Тогава тя заяви, че до десет дни ще има споразумение за създаване на дежурен приемен кабинет.


 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker