Ген. Шивиков напусна групата на ВМРО-БНД в Общинския съвет
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 28 Май 2020 16:27

Генералът от запаса Димитър Шивиков напусна групата на ВМРО – БНД в Карловския общински съвет. Той направи това в официално заявление, което бе прочетено на заседанието днес, на което  не присъстваше.

В заявлението си ген. Шивиков съобщи, че напуска групата по собствена воля, а също и че не желае да посочва мотиви за решението си. Тъй като не посочва и дали желае да се присъедини към друга група общински съветници, той най-вероятно ще остане независим.

Ген. Димитър Шивиков бе кандидат за кмет на община Карлово в последните местни избори през октомври 2019 година, издигнат от ВМРО-БНД. Той стигна до балотаж с Емил Кабаиванов, но загуби битката. Това бе вторият опит на известния генерал да застане начело на най-голямата община в региона. Първият път бе през 2015 година, когато  също се състезава с Кабаиванов.

В последните местни избори  ген. Шивиков бе  водач на листата  на ВМРО-БНД за кандидати за общински съветници. Той бе избран  и стана член на местния парламент, но днес заяви писмено, че напуска своята група.
Източник: marica.bg

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker