Общинските съветници от БСП с декларация за делото "Кабаиванов"
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 28 Май 2020 15:32

Д Е К Л А Р А Ц И Я
на
групата общински съветници от БСП в Общински съвет – Карлово


Уважаеми колеги общински съветници,
Уважаеми съграждани от Община Карлово,

Нормално е признаването за виновен на Кмета на община Карлово – д-р Емил Кабаиванов и решението на Специализирания съд да го осъди за безстопанственост, да предизвика обществено напрежение.
Нормално е и неговото разкайване за извършеното, последвано от възстановяване на присвоени суми в общинския бюджет, да повиши още повече градуса на общественото недоволство.
Не е правилно обаче, фокусът на обществените очаквания за справедливост да се насочи главно към нас от БСП – Карлово, като основна и единствена опозиционна партия в общината.
Първо, защото ние като политически лица нямаме правото и няма да коментираме действията на НЕЗАВИСИМАТА българска прокуратура и решенията на НЕЗАВИСИМИЯ български  съд.
Второ – единствените, имащи правото да бъдат морални съдници на д-р Кабаиванов са жителите на Община Карлово. А, отговорността за тази безстопанственост /между другото продължаваща/ носят формациите и политическите партии, които го подкрепиха и му спечелиха пореден мандат като Кмет на общината.
Затова, тъй като сме европейска община в европейска държава – членка на Европейския съюз, единствено Кметът на общината и неговото мнозинство, което я управлява, сега имат възможността практически да демонстрират доколко европейските ценности имат реално място в тяхното управление, като ги спазят и приложат.
Всичко друго, от всеки друг ще е популизъм и празно политическо говорене.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker