Съветниците закриха сдружение, оглавявано от кмета на Калофер
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 25 Юни 2020 18:09

Общинският съвет в Карлово закри съществуващото сдружение „Местна инициатива група - Карлово“, оглавявано от кмета на Калофер Румен Стоянов. Мотивите в предложението на кмета на общината Емил Кабаиванов бяха, че в продължение на девет години от учредяването му досега сдружението не е осъществявало дейност, няма подготвени и реализирани проекти. „Местна инициативна група – Карлово“ не съществува в регистъра на тези сдружения, посочи по време на заседанието на Общинския съвет Кабаиванов. Закриването на това сдружение ще даде основание на Общинския съвет да учреди ново сдружение със същото име и цели, а новоизбраното му ръководство да започне начисто. Ако МИГ-Карлово работеше, можеше да привлече около 20 милиона лева за развитието на населените места в общината, смята Кабаиванов. Той даде за пример други такива сдружения в съдени общини, които работят активно и реализират проекти.

Мнозинството в Карловския парламент отказа да изслуша досегашния председател на МИГ-Карлово Румен Стоянов с мотива, че е очевидно, че сдружението не е осъществявало дейност.

Малка част от тези сдружения печелят проекти, повечето – не, това не означава, че не сме работили, контрира по-късно пред журналисти Стоянов. Може би не 20 милиона лева, а повече е могло да бъдат привлечени от сдружението, но вината не е наша, допълни той. Румен Стоянов наблегна на факта, че общинската администрация не е оказвала съдействие на ръководеното от него сдружение „МИГ-Карлово“ и че в случая става въпрос за личните им взаимоотношения с кмета на общината.

Сдружението „МИГ-Карлово“ пропусна два програмни периода, общината загуби от това бездействие, заяви Кабаиванов. Той е категоричен, че ново сдружение по същата програма ще бъде регистрирано надлежно и ще може да изготви проекти, които да бъдат финансирани и да допринесат за развитието на населените места в общината.

Източник: marica.bg

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker