Нашето село Климент търси доброволци с горещи сърца
Шрифт Larger Font Smaller Font
Събота, 04 Юли 2020 17:52

Средногорското село Климент търси девет доброволци с горещи сърца, които дадат своя принос за опазване на местните традиции. Кметът Мано Манов обяви поредната инициатива, тя ще продължи само два дни – на 18 и 19 юли. Той очаква в нея да се включат младежи от различни краища на страната. Инициативата е продължение на проекта „Резиденция Баба“.

Търсим добросърци, които да вложат сърце, време и труда на ръцете си, за бъдат селата ни по-жизнени и притегателни, заяви амбициозният кмет.

През последните три години в Климент бяха изградени Алея на родовете и улична инсталация „Един ден на село“, която показва живота в Климент преди 100 години. Доста преди това жителите на селото направиха музей на Климент с богата сбирка от предмети и фотоси, припомни кметът.

Искаме да запознаем младежи от страната в тези постижения, с които се гордеем, каза още Мано Манов. По време на този етап на „Резиденция Баба“ ще поканим младежите да освежат Алеята на родовете и така ще научат, че най-старите родове водят началото си от преди три столетия. Доброволците могат да сглобят инсталация в проекта „Един ден на село“ като сами изберат сюжета. Ще им предложим да почистят и наредят отново музейната експозиция и така ще проследят историята на Климент от възникването на селото до наши дни. Обещавам истинско пътешествие в селския живот, заяви Манов.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker