Специализирана полицейска операция в Христо Даново! Четирима са в ареста
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 07 Юли 2020 16:12

Специализирана полицейска операция в Христо Даново! Четирима са в ареста за срок до 24 часа по Закона за МВР


Под надзора на Районна прокуратура Карлово са започнати три бързи и едно досъдебно производство.  За притежание на наркотични вещества е задържан  30-годишен мъж от  Сопот. От лицето при личен обиск е иззет 13,711 гр. амфетамин. Бързите производства са образувани  по линия акцизни стоки -за притежание на тютюн и пълнене на цигари и безакцизен алкохол.

В рамките на спецоперацията е установен  и задържан водач на превозно средство, представил пред проверяващите неистинско свидетелство за управление на МПС, издадено от РГърция. Предварителна проверка с оглед събиране на достатъчно данни за престъпление по чл. 234 от НК е започнато срещу лице, в дома на което е открит безакцизен  тютюн.

Проверките са обхванали  181 превозни средства 282 лица, повече от 15 частни имота, 6 търговски обекта и една автоморга.  В районното управление са доведени 15 лица.  При съвместни проверки с представители на НАП,БАБХ и РИОСВ са съставени  6 акта за установяване на различни нарушения свързани с неспазване на санитарно- хигиенни изисквания,  несъответствия  на намерени касови наличности и реални обороти, както и за функциониране на автоморга, работеща без съответното разрешително. По закона за движение по пътищата  са съставени 20 акта  за установяване на административно нарушение  и 29 фиша. Констатирани са 35 нарушения по Закона за българските лични документи, за които проверяващите са съставили и връчили актове.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker