БСП - Карлово с декларация за актуалната ситуация в страната
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 13 Юли 2020 18:34

 

Д Е К Л А Р А Ц И Я

на Общинската конференция на

Българската социалистическа партия – Карлово

Днес българският народ и българската държава са изправени пред съдбовни изпитания. Пандемията КОВИД вместо да е урок за спешна реформа в здравния модел, се използва за политически цели. Случаите на заразени растат правопропорционално на скандалите, породени от властта. Всяването на страх и затягането на мерките служат за прикриване на скандалите и закрепване на управлението. Икономическата и социалната криза вследствие на пандемията унищожава работници, фирми, инвестиции и домакинства.

Разрушават се устоите на държавността в България! Държавата е превзета от малцина, народът е държан в страх и подчинение. Спойката на пари и власт управлява и се възпроизвежда. Тя е скритата паралелна държава, която дърпа конците на истинската държава.

Институциите не работят. България е една от най – корумпираните страни в Европа. Бедност, неравенство, криза в здравеопазване, ниска грамотност, демографска катастрофа. Свободата на словото е на 111 място в света.

Управляващото мнозинство на ГЕРБ и Обединени патриоти разпадат държавността чрез атака и на президентската институция. Това мнозинство води война срещу президента Румен Радев на няколко фронта вече 3 години – в парламента, в изпълнителната власт от Бойко Борисов, като премиер и от Министерския съвет. Управляващите от първия ден до днес не приемат, че може да има институция, която да мисли и действа, защитавайки интересите на народа. Това е реалността на ГЕРБ и нейните присъдружни партии. Държат ни в подчинение и управляват чрез страх, но страхът не дава бъдеще.

Страхът отнема бъдещето на нашите деца! Това е диктатура!

Управляващото мнозинство се опитва да унищожи и опозицията – БСП и Коалиция „БСП за България“ – с лъжи, медийни и компроматни акции, външен и вътрешен натиск. Опитва се да унищожи нормалността в държавата. Нормално е да има власт и опозиция, да има управляващи и инакомислещи, които не лягат в краката на властта.

Затова, ние делегатите на Общинската конференция на Българската социалистическа партия – Карлово, искаме да се спазват Конституцията и върховенството на закона! България ще започне да се възстановява, за да живеем по-добре, когато моделът на превзетата олигархично паралелна държава, олицетворявана от Бойко Борисов, си отиде. Оставката и падането на този кабинет е гаранция за преуспяването на България и бъдещето на българския народ.

Днес битката на всички български граждани е битка за справедлива, модерна и европейска България, битка за достойнството ни и за бъдещето на децата ни.

В тази битка ще бъдем заедно всички, които милеем за България!

11.07.2020 г.

гр. Карлово

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker