Туристка от Габрово строши глезен в Балкана над Сопот
Шрифт Larger Font Smaller Font
Неделя, 19 Юли 2020 16:38

 

Туристка от Габрово пострада край хижа Добрила днес. Това е втори инцидент в този район на Стара планина за два дни.  Жена на възраст около 50 години е била през уикенда със съпруга си в хижа „Добрила“. Около обяд семейство потеглило по пътеката към станцията на лифта в планината. Жената неочаквано се подхлъзнала и изкълчила глезена си. Болката била толкова силна, че не успяла да помръдне.

Съпругът и, лекар по професия, шинирал с подръчни средства контузения крак, но жената имала нужда от помощ, за да бъде свалена от Балкана до града.

На момента се озовали планински спасители.

Днес в своята база недалече от първа станция на лифта те провеждаха теоретично обучение за оказване на помощ на пострадал в планината. Когато получили сигнала за контузената жена веднага потеглили нагоре към мястото на инцидента, разказа Цвятко Цветков, началник на сопотския спасителен отряд. Двама спасители шинирали отново крака, качили жената на лифта и я свалили на изходната станция. Семейството е от Габрово, мъжът и жената потеглили към къщи.

Това е вторият инцидент в този район за два дни. Вчера в Балкана над Сопот, както „Марица“ вече писа, загина парапланерист.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker