Младежи и учители обсъдиха предимствата и недостатъците на онлайн обучението
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 20 Юли 2020 09:37

Младежки център-Карлово проведе на открито среща-дебат по темата "Предимства и недостатъци на онлайн обучението" при спазване на всички мерки за безопасност и изискванията на Министерството на здравеопазването.

Местният дебат е част от проект „YOLO - YOUTH ONLINE LEARNING OPPORTUNITIES“- Онлайн обучителни възможности за младежи, в който участват младежки организации от 8 страни(България, Сърбия, Естония, Испания, Италия, Словакия, Албания и Косово), координиран от организация „Iuventa“- Сърбия.

Целта е да се събере мнението на ученици, родители и учители и да се обобщят препоръки до Европейската Комисия.

Видимо от постерите на участниците недостатъците се оказаха повече от предимствата като част от възгледите на младежите са, че от една страна им е било удобно да учат в комфорта на дома, с по-гъвкаво учебно време, използвайки нови интерактивни форми на учене. От друга страна, обаче, не са доволни от липсата на социален контакт с учители и съученици, от повечето задания, които са получавали като домашни, от дългите часове пред мобилните устройства, от техническите проблеми, които често не са позволявали нормално да протичат учебните часове.

Учителите споделиха, че те също не са били подготвени за този модел на преподаване и е трябвало да отделят много повече време за подготовка, за намиране на полезни YOLO инструменти, с които да задържат вниманието на учениците и да им дават интерактивни задания за домашни.

Участниците в дебата също така обсъдиха кои онлайн обучителни инструменти са им били най-интересни и полезни по време на онлайн обучението.

По темата са проведени и 4 уебинара със съдействието на преподавателите по информационни технологии към СУ „Васил Левски“-Карлово, Ирина Найденова и Ирена Арабаджиева. Обобщените резултати за България ще бъдат представени на финалния семинар по проекта в Сърбия.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker