Ремонтът на участък от пътя Пловдив - Хисаря приключва предсрочно
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 30 Юли 2020 04:58

 

Ремонтните дейности на пътя за Хисаря в участъка Черничево – Дуванлии, ще приключат до средата на август и проектът ще бъде финализиран значително по-рано от пусковия срок. Това стана ясно по време на извършената инспекция от областния управител Дани Каназирева, директора на Областно пътно управление –Пловдив инж. Йордан Калев, представители на фирмата изпълнител и кмета на община Хисар Пенка Ганева.

В ремонта на 9-километровия участък Агенция „Пътна инфраструктура“ инвестира близо 10 милиона лева. Трасето ще бъде разширено, ще бъдат монтирани нови мантинели и пътни знаци. В момента усилено се асфалтира. По проект е предвидено усилване на пътната основа, полагане на нови асфалтобетонови пластове, попълване на банкети, подобряване на отводняването .

 

Ремонтът на този път е сред приоритетните обекти в нашия регион, ние сме ги определили с екипа на Областно пътно управление за ремонт през тази година, заяви областният управител Дани Каназирева. Този участък е натоварен и имаше нужда от рехабилитация, за да се улесни трафика към СПА столицата - Хисаря , каза Каназирева. Тя припомни, че в началото на мандата обеща на жителите на общинаХисаря, че се ангажира лично с този инфраструктурен проект като важен за развитието на туризма.

 

От своя страна кметът на общината допълни, че е имало сигнали и жалби, заради компрометирания участък.

 

„Обещанието е изпълнено и сега връзката към града, ще бъде отлична, отговори кметът на Хисаря инж. Пенка Ганева. Според нея това ще благоприятства този туристизма, ще се отрази положително и на активния, сезон, който в Хисаря започва през есента. Добрата инфраструктура е важна и на местните хора, те отдавна чакат този ремонт, а в годините назад имаше доста сигнали за лошото трасе, допълни Пенка Ганева.

Директорът на ОПУ инж. Калев увери, че в момента се работи усилено и цялостната рехабилитация на участъка ще завърши предсрочно в средата на август.

Директорът на фирмата изпълнител „Европейски пътища“ Маргарита Попиванова обясни, че рехабилитацията се прави за тежко движение с високо качество и гаранция. Технологията включва конструкция с насипване на 10 см натрошен камък, след това 30 см студено фрезоване и допълнително свързващи вещества, следват два пласта - 10 см. асфалт и 4 см. плътен асфалт за тежко движение.

Следващият проект, по който се работи е довършването на надлеза до Хисаря, който стои така от почти 40 години.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker