Деца и родители заедно празнуват Деня на рейнджъра на НП Централен Балкан
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 03 Август 2020 15:45

Дирекцията на Национален парк „Централен Балкан” организира миналия ден в с. Черни Осъм, община Троян, празник на открито, посветен на Световния ден на рейнджъра - 31 юли.

Деца, придружени от родители и учители, дойдоха в гостоприемния двор на съорганизаторите и домакини на проявата – местния Природонаучен музей и Училището за планински водачи „Васил Левски“.


Този празник се провежда в знак на почит и признателност към всички рейнджъри, сред тях и охранителите на Националния парк „Централен Балкан”, които денонощно работят за опазването на живото зелено богатство. Денят е и повод да помислим с обич, грижа и отговорност за природата край нас и как можем да й помагаме.


Посетителите преминаха през забавни образователни игри и състезания на открито. С особен интерес те се запознаха с действащ охранител и средствата, които му помагат в ежедневната работа. Организацията на проявата бе съобразена с изискваният на противоепедимичните мерки – дистанция, маски и дезинфектанти.
Празникът продължава.

Ще припомним, че през 2007 г., по повод 15-тата ѝ годишнина Международната фондация на рейнджърите обявява този ден за Световен ден на рейнджъра. Чрез редица инициативи се обръща внимание на ежедневната работа на охранителите в името на опазване на световните природни и културни ценности.
На 31 юли се почитат и всички рейнджъри по света пострадали или загубили живота при изпълнение на служебните си задължения.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker