Деян Дойнов с остър сигнал до Каназирева и Борисов за водните проблеми на Сопот
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 06 Август 2020 14:50

Кметът на Сопот Деян Дойнов алармира областния управител и премиера за проблемите с водоснабдяването на Сопот. В писмо, адресирано и до Министерството на околната среда и водите и Министерството на регионалното развитие и благоустройство, Дойнов с тревога

съобщава, че проблемът е от десет дни и ескалира особено през последните два дни. А през това време, включително и днес, В и К ЕООД – Пловдив не е информирал на официалния си сайт за проблема с водоснабдяването в Сопот и за неговото разрешаване.

 

Считам, че в съвременния технологичен свят, в който хората пътешестват в Космоса и се завръщат на Земята безпроблемно, не е нормално гражданите на Сопот да се чувстват като жители на далеч по-ранни епохи в историята на човечеството, пише кметът на Сопот Деян Дойнов.

По сигнал на граждани „Марица“ потърси ВиК – Пловдив по проблема с липсата на питейна вода. Както вече писахме, от водното дружество обясниха, че се извършва ремонт на 1000 метра от четири пъти по-дълъг довеждащ водопровод. Според главния инженер на дружеството Антон Гълъбов до края деня проблемът ще бъде решен и най-късно утре сутринта градът ще има вода.

Междувременно от ВиК – Пловдив изпратили две водоноски към Сопот, за да осигурят на хората живителната течност в летния зной.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker