Съдът отмени глоба на кмета на Сопот Деян Дойнов
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 10 Август 2020 13:59

 

Съдът събори глоба, на кмета на Сопот Деян Дойнов, наложена от Карловския районен съд. Наказателното постановление бе от 29.11.2018 г. ,издадено  от директора

на Агенция за държавна финансова инспекция, с което на Дойнов в качеството му на кмет на Община Сопот, е наложено административно наказание на основание по Закона за държавната финансова инспекция - глоба в размер на 200 лева, за нарушение на чл.126 от Закона за публичните. Проверката на АДФИ бе предизвикана от публичната атака срещу община Сопот и кмета Деян Дойнов с обвинение, че той е променил предназначението на средства в размер на 4 864,69 лева от целевата субсидия, предоставена от държавния бюджет на Общината за зимно поддържане и снегопочистване на общински пътища.

 

На 6 август Административен съд Пловдив окончателно се е произнесъл по казуса като е отмели решението на Карловския районен съд.

През изминалите години бяха направени редица опити за въвличане на община Сопот в политически манипулации, както и да бъдат употребени имената на града ни и неговия градоначалник в политически битки, които се вихрят на национално ниво, се казва по този повод в официална позиция на община Сопот. Свикваха се пресконференции, развяваха се преписки, дописки и доноси. Хора от „жълтите павета“ посещаваха града ни и плашеха със страшни думи. Делата обаче в една правова държава се гледат от съда, а не от политическите фигури.

По време на тези публични акции гледахме отстрани и не се намесвахме, защото споровете между две страни се гледа в съдебна зала. За съжаление нанесените щети като уронване на престижа на една община не са предмет на съдебното производство. Те остават само като горчив спомен и научен урок.

В тази политическа авантюра бяха въвлечени парламентарни комисии, Агенция за държавна финансова инспекция, Окръжна прокуратура, медии и анонимен граждански комитет.

Животът ни учи да не се доверяваме сляпо на анонимни сигнали и да се уповаваме в законността и справедливостта на правосъдната система, са казва още в официалната позиция на общината.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker