От вчера до днес: Няма нови заразени с коронавирус в Карловско
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 10 Август 2020 14:07

Към днешна дата общият брой на пациентите  с COVID-19, жители на пловдивска област, е 1101. По данни на РЗИ оздравелите пациенти са 544, като 40 са преборили заболяването през последните три дни.  На домашно лечение са 404.  Под карантина са 573 лица.

Статистиката по общини: 

Пловдив – 742,  Карлово – 52, Кричим – 22, Хисаря – 10, Родопи – 81, Стамболийски – 21, Калояново – 7, Перущица – 23, Раковски – 11, Марица - 30, Асеновград – 53, Брезово – 2, Куклен – 9, Садово – 13, Първомай – 3, Съединение – 13, Сопот - 9.

От всички потвърдени случаи  до момента в отделенията за коронавирус са хоспитализирани  134 -ма, от тях с потвърдена диагноза са  117 болни. Двама пациенти са на интензивна терапия. За изминалите три дни са приети на болнично лечение  6 –ма души, които са в задоволително състояние.

Това съобщи областният управител Дани Каназирева след проведения Медицински щаб, на който бе обсъдена организацията за приемането на болни със съмнения за COVID-19 и необходимостта от разкриване на допълнителни легла.



„Медицинският щаб реши два пъти на ден, сутрин и следобед, в Областния кризисен щаб да постъпва актуална информация за свободните легла, както за пациенти с доказана диагноза, така и за които се изчаква резултат. Обобщената информация ще бъде подавана към Спешна помощ, за да може екипите да знаят във всеки един момент къде да хоспитализират пациентите, обясни Каназирева.

По думите й целта е да се оптимизира приемането на пациентите и да се знае реално колко са свободните места в ковид отделенията за денонощието.



„Коментирахме и необходимостта за включване в графика на още една или две болници, ако броят на хоспитализираните се увеличи. Истината е, че един от основните проблеми е липсата на персонал за тези отделения и трудно се сформират екипи. Благодаря на лекарите, които към този момент правят всичко възможно и лекуват болните. Ще разчитаме и на болниците, които досега бяха извън графика, допълни областният управител.



Повечето от случаите, регистрирани през почивните дни, все още се проучват, изследват се контактни лица и се дават предписания.

Няма огнища, разпространението на заболяването е дифузно.

Отново най-голям брой са  новозаразените от град Пловдив, единични случаи има в общините Асеновград -3,  Садово -2, Родопи -2, Марица и Съединение по 1.

Сред новите случаи най-малкият пациент е на 5 години от Пловдив. Най-възрастният пациент е мъж на 88 години от Асеновград. И двамата са на домашно лечение.



Има регистрирани двама починали – мъж на 64 години с придружаващи заболявания ХОББ и артериална хипертония и жена 72 години с диабет и хронично неврологично заболяване.

Загубилите битката с болестта до момента са 23 души от област Пловдив.



 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker