Паниците стават курортна зона, вече изграждат нов водопровод до хотелите
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 11 Август 2020 17:35

Реконструкция на водопровод за питейна вода с дължина 1 200 метра, намиращ се в местността „Паниците“ край Калофер, започна на 11 август. Проектът е в ход, на мястото, където се изгражда новото трасе  бяха

 

кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, народният представител Данка Люртова, председателят на Общински съвет Карлово -  Доньо Тодоров, главният инженер на ВиК Пловдив – Антон Гълъбов, заместник-кметът по строителството в община Карлово Николай Цветков, ръководителят на ВиК район Карлово – инж. Елен Писачев, собственици на хотели и къщи за гости.
Обектът, изпълняван по договор за съвместна дейност между община Карлово и ВиК Пловдив, е един от приоритетните за дружеството, посочи инж. Гълъбов. Той поясни, че старите тръби ще бъдат подменени с полиетиленови, които ще захранват над 30 абонати в района – хотелски бази и къщи за гости. „Извършихме хидроизолация на двата основни водоема в Карлово – с обеми 6 500 куб.м и 5 000 кубични метра. Вече има ново водоподаване и в село Васил Левски. Водата е живот и моят апел е да не я разхищаваме.“, каза още инж. Гълъбов.
В новия Общ устройствен план на община Карлово, който трябва да бъде приет от Общинския съвет до края на настоящата година, местността „Паниците“ е включена като курортна зона, съобщи д-р Кабаиванов. Кметът поясни, че в разговори с Областно пътно управление настоява за ремонт на участъка Калофер-Априлци.
Съществува проект за изграждане на нов, 8 000 куб.метра водопровод северно от квартал „Полковник Димков“ /Военното градче/ в Карлово. Проектът е бил замразен през 90-те години, сега го рестартираме, обяви д-р Кабаиванов. Той каза още, че до края на 2020 година, отново до договора за съвместна дейност, ще бъде извършена подмяна на водопроводите на две карловски улици и на улици в Розино и Баня.
Стоян Бозуков и Соня Неделчева – собственици на туристически обекти в района, благодариха за предприетите от община Карлово и ВиК Пловдив ремонти. Те увериха, че местността „Паниците“ ще става все по-атрактивна, особено за младите хора.
Източник: Пресцентър на община Карлово

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker