Калофер се вдига на бунт за вода
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 31 Август 2020 15:11

Калофер се вдига на протест срещу нерешените проблеми с водоснабдяването на града. Утре в 9.00 часа местните жители ще се съберат на площада под паметника на Христо Ботев, за да настояват пред институциите за

качествено доставяне на питейна.

 

Близо четвърт век градът страда от лошо водоснабдяване. През лятото водата в старопланинските реки, които пълнят водоема силно намалява и по високите части на градчето не достига жизнено необходимата течност. През зимата също има недостиг на водата.

От друга страна тръбите на водоснабдителна мрежа са стари и често аварират.

Това лято направо сме рекордьори по повредени водопреносни тръби, заяви кметът Румен Стоянов. Освен че няма редовно водоснабдяване, заради старите тръби и честите аварии, качеството на питейната вода е много лошо, твърди кметът.

Днес Румен Стоянов уведоми кмета на община Карлово, че Калофер утре се вдига на протест.

За това лято бе планирана подмяна на водопровода на три улици в Калофер, досега не е започнала работата по нито една, каза още Румен Стоянов. Той е поставял писмено въпроса за необходимост от обновяване на водопреносната мрежа до всички МРРБ, МОСВ, ВиК ЕООД. От МРРБ получил отговор, че няма заявено предложение от община Карлово за инвестиции в Калофер.

Предвижда се протестът утре да продължи от 9 до 12 часа на площада в Калофер. Според жители на Калофер е много вероятно гражданите да излязат и на Подбалканския път.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker