МЛАДЕЖИ ОТ КАРЛОВО С КАМПАНИЯ В КАЗАНЛЪК ПО ПОВОД ДЕНЯ НА НЕНАСИЛИЕТО
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 08 Октомври 2020 06:19

Международният ден на ненасилието, определен с резолюция на Общото събрание на ООН през 2007 година за отбелязване рождения ден на бореца за човешка свобода и права Махатма Ганди е 2 октомври.
По този повод младежите от Младежки информационен център-Карлово проведоха инициатива в град Казанлък, където раздаваха рози и листовки с послания да не робуваме на стереотипите за красота и ролите в обществото, налагани от медиите, а да приемаме себе си и околните, такива каквито са. Само така ще изградим свят без насилие, основан на разбирателство, мир и любов.

Инициативата е част от проект „RANSOM”, подкрепен от Европейската младежка фондация, насърчаващ критичното мислене на младите хора, неробуването на стереотипите, налагани от медиите и намаляване речта и проявите на омраза към различните.Идеята е, че както розите са различни по цвят и вид, така и хората са различни и всеки има своята красота и своите бодли/недостатъци.
Гражданите на Казанлък приветстваха младежката изява и даваха съвети на младите хора като това да бъдат: "себе си", "изпълнени с любов", "по-трудолюбиви", "по-креативни" и "разумни".

Предстоят флашмобове и в Карлово, Сопот, Клисура и Хисар за други знакови дати от международния календар.

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker