Д-р Христо Пелев силно притеснен: В Карлово хората не носят маски и не спазват дистанция!
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 20 Октомври 2020 18:48

На областния кризисен щаб за борба с Ковид 19 в Пловдив бе решено, че ще засили контролирането на мерките на всички нива. Две са болниците в областта, където се лекуват

 

болни с коронавирус, едната е в Асеновград, другата в Карлово.

Там имат общо 10 легла в инфекциозното отделение, където работят 7 сестри, 6 санитари, двама лекари инфекционисти и 1 лекар без специалност. На лечение са приети 9 пациенти. Вече диагностицирани са шестима от тях, днес се чакат нови 3 теста за приетите пациенти от вчера. От началото на кризата са преминали общо 320 болни.

Д-р Пелев съобщи, че 8 са диагностицирани с Ковид 19 от медицинския персонал в Карлово. От тях трима са лекарите, три сестри и двама санитари.  В болницата работят  40 лекари, сестрите са 78, отчете д-р Пелев. Той поясни, че ще имат съвет, на който да се реши да се съберат вътрешно и неврологично отделение на един етаж. По този начин ще се освободят 25 легла.

Лекарите в Карлово отчитат, че има покачване на броя на болните с COVID-19. Предстои да се закупят бързите тестове за по-лесна диагностика на грип или коронавирус.

"Категорично казвам, че гражданите в Карлово  не спазват мерките, събират се на едно място и също така не поставят маски в магазините", отчете д-р Пелев. Той отчете, че точно в детското отделение на болницата са вече болните лекари и сестри. То не работи към днешна дата, защото се прави дезинфекция.  Очаква се след три дни детското отделение да заработи.

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker