Карловката Димитрина Проданова описа детските емоции по време на карантината в книга
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 21 Октомври 2020 18:45

Децата са много по-оцеляващи от нас, по-гъвкави и адаптивни. Те много бързо забравят лошите емоции и ако трябва да се учим от тях, това е едно от нещата – да не помним толкова дълго травмите. Това твърди детският психолог Димитрина Проданов по повод преживяното през карантината заради коронавируса.

Познавачката на детската душа идва от София в родното си Карлово с новата си книга „Превод от детски за напреднали“. Книгата е своеобразно продължение на първата творба на авторката „Превод от детски – как да спасим децата от възрастните и обратно“.

Димитрина продължава да разговаря с малките си клиенти за преживяното, този път в дните на изолация, защото много от родителите са им предали без да искат, страховете и притесненията си през този период.

Димитрина Проданова е от Карлово, тя племенница на покорителя на Еверест Христо Проданов и сестра на Мариана Проданова, който също стъпи на покрива на света. Тя живее и работи в София и е детски психолог и писател.

Писането и пътуванията са начинът Димитрина да се разтоварва от работата си като психолог. „Не съм писател, аз съм психолог – писането ми доставя изключително удоволствие, то е вид терапия за мен, защото главата ми е пълна с толкова много истории и те трябва да излязат някъде“, разказва още авторката.

Илюстрацията в книгата са на съпруга и Данчо Русчев –Дживо, а повечето истории са писани в движение по време на пътуванията им заедно. Заради коронавируса липсват срещите с читатели и представянето на книгата заедно с акварелите на съпруга и.

На 23 октомври от 18 часа в общинска библиотека „Д-р Иван Богоров“ Димитрина ще се срещне читателите от родния си град. Тези срещи винаги са пълни с много емоции, носят изключителен заряд, карловци очакват по време на срещата заедно да споделят емоциите си, водени от топлия и пълен с обич разказ на Димитрина. Проявата е част от есенния маратон на книгата, който се провежда всяка година.

20 октомври на Карлово публиката ще се наслади на акустично представяне на Книга за песните и нейния автор Стефан Вълдобрев. А на 28 октомври Георги Тошев ще представи книгата си „Георги Парцалев – Хамлет от град Левски“.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker