Засилват мерките срещу коронавируса в Карловска община
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 23 Октомври 2020 15:59

Община Карлово засилва мерките срещу разпространението на коронавируса, кметът  д-р Емил Кабаиванов издаде нова заповед във връзка със съответно решение на Министерския съвет.

Всички звена на

 

общинската администрация ще работят нормално при засилени мерки за безопасност. Определени са тези мерки, които включват физическа дистанция, проветряване на помещенията, осигуряване на необходимите лични предпазни средства и дезинфектанти.

 

Отменят се приемните дни на ръководството на общината с граждани. Във всички помещения на институциите, които работят с граждани ще се извършва дезинфекция по 4 пъти на ден.

Преустановява се работата на клубовете на пенсионера и инвалида. Преустановяват се пътуванията и екскурзиите на самодейните състави към читалищата.

Допуска се провеждането на културни и масови мероприятия (театри, кина, сценични прояви) при заетост на местата до 50% от общия им капацитет. Групови празненства на закрито и открито (сватби, кръщенета и др.) могат да се провеждат при осигуряване на физическа дистанция от минимум 1,5м.

Съгласно заповедта, спортните мероприятия с тренировъчен характер на закрито трябва да се провеждат без публика.  При провеждане на спортни състезания на закрито може да присъства публика до 50% от местата и при настаняване през седалка на дистанция от 1,5м.

Кооперативните пазари ще продължат да работят при спазването на известните мерки за носене на лични предпазни средства, недопускане на докосване на стоката от граждани, спазване на дистанция и извършване на дезинфекция.

Всички граждани, които се намират на закрити обществени места са задължени да носят маски. Същото се отнася и за открито, когато не може да се осигури необходимата дистанция от 1,5м.

Заповедта регламентира и действията на физически и юридически лица, които предоставят услуги на граждани. Те са задължени да организират дейността си така, че да осигурят необходимата дистанция за клиентите, да осъществяват контрол на входа за допускане в обекта само на регламентирания брой лица с предпазни средства.

Забраняват се посещенията на външни лица и свижданията в МБАЛ “Д-р Киро Попов”.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker