Строгите мерки: Полицията подхвана нощните заведения
Шрифт Larger Font Smaller Font
Неделя, 25 Октомври 2020 08:42

Служители на Областната полиция извършиха проверка тази нощ в дискотеки и нощни барове във връзка с новата заповед на здравния министър заради ситуацията с КОВИД-19, според която

 

в заведенията не може да се събират повече от половината посетители, чиито брой се определя от капацитета на местата.

Превишение на броя на посетителите бе установен  в Асеновград в дискотека EXEL, та е имало  39 дущи. Съставени са били два акта за административно нарушение по Закона за българските лични документи, 4 акта от РЗИ за пушене на цигари.

В нощен клуб ФХ в Първомай проверяващите са установили, че при капацитет на заведението  70 човека,  в 2 часа през нощта вътре са се намирали 87. Съставени са 5 акта по предписание на БАБХВ и 1 акт по АУАН. На управителя на заведението е съставен акт за липса на удължено работно време. 6 души са били заловени да пушат цигари.

В заведението  е имало и  малолетен, съставени са два акта по Закона за закрила на детето. Установено е едно лице, което продавало забранения "райски газ", в него са намерени 1 диспенсър и 100 броя пълнители.

В клуб ADDICT в Хисар е образувана преписка, открити са 40 човека в заведението, един не е имал в себе си документи за самоличност, четирима са заловени с цигари, двама работещи там не са имали здравни книжки. За всичките тези нарушения също са съставени актове.

Проверките по нощните заведения в Пловдивско продължават.

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker