Управителят на МБАЛ-Карлово се самоизолира, затвориха още едно отделение в болницата
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 27 Октомври 2020 18:45

Управителят на МБАЛ-Карлово се самоизолира, а в Карлово плъзнаха слухове, че е с положителен резултат от последните тестове. Той си е направил два PCR теста, които са

отрицателни, но поради няколко случая на коронавирус в болницата, е решил да остане вкъщи и да работи от там. Д-р Пелев твърди, че е напълно здрав, но превантивно ще остане известно време изолиран.

 

Отделението по физиотерапия и рехабилитация в МБАЛ – Карлово е затворено заради нови случаи на коронавирус, стана ясно днес. Изследват се четирима рехабилитатори, чиито резултати от изследванията ще станат ясни утре. В същото време се подготвя отварянето на детско отделение, където имаше трима педиатри, които се лекуваха от заразата. На двама от тях бяха направени два последователни PCR, резултатите са отрицателни. Очаква се пробата третия лекар да бъде готов утре.

Излекувани са и двете медицински сестри от детско отделение.

 

Към момента в инфекциозното отделение в МБАЛ- Карлово има 12 болни, които са в тежко и средно тежко състояние.

Още миналата седмица Медицинския съвет в болницата взе решение две отделения – неврологичното и вътрешното да бъдат разположени на един етаж, за да се осигурят повече легла за болни от коронавирус. Очаква се Областния медицински щаб да се разпореди в Карлово да бъдат осигури за болни от ковид-19 общо 41 легла. Това обаче е половината от капацитета на цялата болница и затова все още няма крайно решение това да се случи.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker