Общинските съветници от БСП с остра декларация за управляващото мнозинство и състоянието на общинските фирми
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 29 Октомври 2020 18:16

Декларация на групата общински съветници от БСП в

Общински съвет - Карлово

Уважаеми съграждани, жители на община Карлово,

Уважаеми общински съветници,

Днес, 8 месеца след началото на пандемията COVID 19 в страната, със съжаление констатираме нежеланието и невъзможността на управляващото мнозинство /ГЕРБ и групата на д-р Кабаиванов/ в Общински съвет – Карлово да стопанисва общинските дружества.

Като продължение на нашата политика за пълноценно функциониране и развитие на общинските дружества, направихме своевременни предложения на свои заседания Общински съвет – Карлово да разгледа състоянието на МБАЛ „Д-р Киро Попов“. Управляващо мнозинство в Общински съвет – Карлово прави всичко възможно да не се допусне изслушване на управителя на общинската болница за проблемите, които пречат на нормалната работа, крайно необходимите вече ремонти и инвестиции, за да вземем адекватни мерки за стабилизиране и развитие на болницата и със средства от общинския бюджет. Въпреки настоятелните питания от наша страна, управляващото мнозинство /ГЕРБ и групата на д-р Кабаиванов/ не предоставя информация за размера и начина на усвояване на постъпилата помощ от държавния бюджет за болницата и Медицински център 1. Не се предоставя и информация за размера на събраните дарения от физически и юридически лица за здравните заведения.

В началото на мандата на новия Общински съвет предложихме да бъде продължена работата на комисията за установяване на финансово – икономическото състояние и управлението на Карлово Газ. Но, до този момент, председателят на Общински съвет – Карлово /представител на ПП ГЕРБ/, който е и председател на въпросната комисия, поради незнайни за нас причини не свиква заседание на тази важна комисия. В унисон с този маниер на работа управляващото мнозинство на ГЕРБ и СДС не допуска изслушването на кмета на общината, който, като представител на Община Карлово в дружеството, е длъжен да информира ежегодно в какво състояние се намира Карлово Газ. Затова сега нито Общински съвет – Карлово, нито гражданите имат някаква представа какво да очакваме в навечерието на зимния сезон.

Ето защо, ние, групата общински съветници от БСП, настояваме:

1. На следващото заседание на общинския съвет управителите на общинските здравни заведения да докладват за необходимостта от средства за ремонтни и други дейности в дружествата.

2. На същото заседание председателят на временната комисия за състоянието на Карлово Газ и кметът на Общината да докладват за готовността на дружеството да обезпечи нормалното газоподаване към всички свои абонати през започващия отоплителен сезон и неговото финансово – икономическо състояние.

Уважаеми съграждани, жители на община Карлово,

Ако сте недоволни от състоянието на услугите, които предлагат общинските дружества, причината за това е управляващото мнозинство в избрания от Вас общински съвет, което така и не осъзна, че собственик на общинските дружества е Общински съвет – Карлово, т. е. Вие, гражданите на община Карлово.

Напомняме Ви, че в клетвата, която сме положили като общински съветници сме заявили, „ ... във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите от община Карлово и да работя за тяхното благоденствие“!

Група на общинските съветници от БСП – Карлово

29.10.2020 г.

гр. Карлово

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker